Bilstereoforum - Sveriges största forum för bilstereo  

Go Back   Bilstereoforum - Sveriges största forum för bilstereo > Installation, inställningar, musik och tävlingar > Allmän diskussion och frågor

Allmän diskussion och frågor Här diskuteras allt inom bilstereo som ej passar i annan kategori.

Reply
 
Thread Tools
Old May 6th, 2017, 08:56   #1
BJonsson
Senior Member
 
BJonsson's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Dalarna
Age: 42
Posts: 699
Rep Power: 126 BJonsson is on a distinguished road
Send a message via MSN to BJonsson
Default Märkligt problem!

Jag har ett väldigt underligt problem i firmabilen.

Utbytt cd till Alpine CDE-178BT
Utbytta original högtalare till DLS Ultimate Nordica 6.2 samt ett Reference CC-2 saken är den att höger sida ej fungerar om den sitter på höger kanal på steget.
Vänster funkar kanon, om man skiftar så att höger sitter på vänster och vänster på höger på steget så funkar det. Förstår ni hur jag menar?

Vad kan det vara för problem??
BJonsson is offline   Reply With Quote
Old May 23rd, 2017, 10:29   #2
Fete
Junior Member
 
Join Date: May 2017
Location: Isterhult
Posts: 5
Rep Power: 0 Fete is on a distinguished road
Default Re: Märkligt problem!

Hur är det draget? RCA från Alpine bak till steget, sedan högtalarkabel från steget till delningsfilter och vidare till högtalarna?

Vad händer om du skiftar kablarna mellan steget och CD-spelaren? Alltså väljer några andra lågnivåutgångar, eller skiftar L med R på den utgången du kopplat genom?

Steget har ju inbyggd säkerhetsfunktion som kan stänga av det vis behov, kanske kan det stänga av endast en kanal?

En annan tanke är att det sitter in och urkopplingsbara filter i steget, inget av dem som blir "lite för bra" i inkoppling med delningsfiltret?

Om kablarna till högtalarna satt direkt på huvudenhetwn hade man kunnat misstänka någon anslutning som inte blivit korrekt om det användes ISO-adapter eller liknande.
Fete is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
BitOne Problem, IGEN! Ny tråd, nya problem! :) ppk Allmän diskussion och frågor 36 July 1st, 2013 13:59
Slutstegs Problem M3 "runda" Shidapu Allmän diskussion och frågor 26 June 10th, 2011 22:33
Problem med pxa-h700 kejzorizer Allmän diskussion och frågor 12 May 4th, 2011 20:12


All times are GMT +1. The time now is 07:30.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Bilstereoforum handlar om bilstereo, billjud, bilradio, slutsteg, bilhögtalare och multimedia (Sound Quality, SPL, dbDrag, EMMA)